Gästbloggare: MormorStark!

Elin är sjuk och jag har gjort ett till träningspass på gymmet idag så jag tycker det passar att jag tar över bloggen. Jag har träningsvärk! Elin har satt ihop ett lämpligt och möjligt pass till mig och jag har lovat att träna minst två gånger i veckan.

Hon verkade så mild och nöjd när jag berättade att det var riktigt mysigt att sitta på balansbollen och titta ut över maskinparken och titta på träningsfolket. På balansbollen lyfter jag ett ben i taget och försöker sitta kvar. Det gör jag avlutningsvis.

Jag är keramiker och har ont i kroppen av allt arbete vid drejskivan. Speciellt i händerna och armarna. Varje gång jag gnäller säger mina döttrar att jag borde träna istället för gnälla. Nu gör jag ett försök!

Nåväl, nu är det så här att min äldsta dotter Hanna, SysterStark, har i flera år tyckt att jag ska försöka få in träningen i mitt vardagsliv. Gå i trapporna istället för att ta hissen, gå till och från. Morgonpromenader blev det i somras. Innan frukost. En period var det baspassen på friskis… men så plötslig…jag hinner inte. Jag vill gå till min verkstad.  Så har det alltid varit. När jag var liten och det var skidtävling och pappa hade gjort spår och tog tid på tävlingen ville jag bara gå  in och rita. När mina barn var små sprang jag med de andra mammorn. Tisdagar på Hellasgården. Så slutade jag och fick liksom en ledig tisdagkväll och kunde vara hemma och sticka randiga mössor till barnen.

Jag hinner liksom inte träna fast jag tycker det är skönt efteråt. När man får fika! (OBS! Sallad. Inte bulle!)

…och då hör jag båda mina döttrar. ”Det gäller att prioritera.”

Okey tänker jag surt. Jag jobbar i min verkstad JÄTTEMYCKET, jag undervisar, jag är barnvakt , jag sitter i styrelsen på Kaolin, jag  träffar vännerna, jag träffar min mamma. Det är omöjligt att få tiden att räcka till…

Men nu ska jag försöka, två gånger i veckan, tidiga mornar med en rolig träningskompis. Hon heter Tina.

Idèn är att komma iväg tidigt och sen fika… och sen till verkstan och ha en hel underbar dag framför mig. Vi får väl se. Jag är inte morgonpigg direkt.

Och så frågar Elin ”Vad har du för mål med din träning” på ett präktigt sätt. Då blev jag sur igen. Nu ska jag gå hem och mäta midjan.

Vi hörs igen. /MormomrStark

Annonser

3 responses to “Gästbloggare: MormorStark!

  1. HEJA MAMMA!
    /Storasyster Stark..

  2. Snabba Ka (som också fick en randig mössa)

    Anne, jag tycker att du är fantastisk! Bry dig inte så mycket om vad dom där duktiga döttrarna tycker. Som sagt det gäller att prioritera 😉

  3. Underbart ! att få höra starka ord från en äldre generation! Händer inte ofta… inte alls i träningsbranschen. Härligt o kämpa på!
    Lär av den bästa!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s