Korslagda orkidéer

Känner mig som en upplyst. Vårdar min ömma axel som om det vore en gåva. Jag vet, det låter helknasigt, nästan religiöst. I den här tränings- och hälsobranschen som jag till stora delar befinner mig i finns så mycket klyschor som irriterar mig. Ordspråk av typen ”Du är vacker” ”Fånga dagen” och ”var i nuet”, gärna illustreade med vattenfall eller korslagda orkideer. ”Du är vad du tänker”  och ”Tänk positivt”. Det blir så klistrigt och rotlöst när det är taget ur sitt samanhang. Speciellt när det ska säljas en hälsoprodukt av något slag. ”Unna dig själv…” Det skapar en ännu större stress hos folk: äta nyttigt, ha karriär, träna, uppdatera sig, nyheter och omvärld, engagera dig, uppfostra barn och TÄNK POSITIVT så blir allt bra.

Nej, allt blir inte bra om man tänker positivt. Men det finns såklart en jättepoäng med att lyssna till sin kropp och försöka vara sann mot sig själv och sin omgivning. Jäg läser de senaste dagarnas inlägg i den här bloggen och ser det ena gnälliga inlägget efter det andra och sedan en paj axel som utroppstecken. Nu är jag lite vingklipt några veckor och känner mig gladare och lugnare än på länge. Att träna på utan att hjärtat är med är inte bra. Jag är ingen elitidrottare. Jag är fanimej en motionär med starkt intresse och en yrkeskvinna med en tanke om styrka som något bra. Inte vrålstyrka, utan styrka till vardagen och livet. Och vad vill jag säga med det här? Kanske att lagom kan vara bra ibland, du behöver inte tänka positivt hela jäkla tiden men var snäll mot dig själv och dom du älskar, och skadar du en axel kan du springa istället. Jag tog en runda idag på åtta kilometer och njöt av solen och motvinden.  …Och hade jag läst den där sista meningen för 5-6 år sedan hade jag kräkts på den! Men jag njöt på min runda och jag är glad över att livet är både upp och ner. Kanske är det personlig utveckling? Raksträckor på asfalterade vägar intreserar mig inte.  Här får ni ett heligt vattenfall att njuta av medans ni tänker positivt och är i nuet. Namasté!

Annonser

3 responses to “Korslagda orkidéer

  1. Raksträcka på asfalt. Smaka på det igen. Det smakar mumma. Hoppas axeln är ok snart. Jag längtar tills vi ses!

  2. Vattenfall eller inte. Jag som lever i fel århundrade är impad över att du får in bilder på bloggen! Letar förgäves efter telnr till en sjukgymnast som frälste mig för sex år sedan när min axel var paj. Jonas heter han. Kanske Grundstöm. Kanske jobbar vid Globen nånstans… letar vidare om intresse finns.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s